Velikonoční perníčky

perníčky

Tady je recept na velikonoční perníčky, které nepotřebují vůbec uležet a jsou hned měkké.

Ingredience:

400 g hladké mouky
60 g másla (Hery)
120 g cukru moučky
160 g medu
půl kávové lžička sody
polévková lžíce perníkového koření
2 vejce
lžička kakaa (není nutná)
vejce na potření (není nutné)
Bílková poleva:
1 bílek
150 g cukru moučky
pár kapek citrónové šťávy

trička
Postup:

Prosejeme mouku a cukr a promícháme je. K nim přidáme sodu, perníkové koření a kakao. Máslo rozpustíme. K mouce přidáme vajíčka, med a máslo. Smícháme v tuhé těsto, které pořádně propracujeme.
Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
Na druhý den těsto tence vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary jako jsou vajíčka, slepičky, zajíčci....
Umístíme je na pečící papír, který dáme na plech a potřeme je rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky leskly.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C, dokud perníčky nebudou hotové.
Necháme je vychladit a můžeme je ozdobit bílkovou polevou, kterou si připravíme tak, že bílek šleháme za postupného přidávání cukru.
Velikonoční perníčky tak obohatí váš velikonoční stůl.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny