Panini - recept na pochoutku

panini

Oblíbené italské panini můžete připravit i doma. Panini je zapečené pečivo nebo chléb se šunkou, lososem, sýrem nebo zeleninou. Existuje mnoho různých variací. Stačí si jen vybrat ingredience a můžete zapékat. Můžete si ho připravit v sendvičovači na panini (gril na panini), na grilu, na grilovací pánvi i v klasickém sendvičovači.

Ingredience:

4 ks baget, bagetek, housek, ciabatta, tortil nebo krajíce chleba
8 plátků šunky, slaniny nebo kousky smaženého kuřecího masa
8 plátků mozzarelly, nivy, hermelínu, eidamu nebo kozího sýru
2 rajčata nakrájená na 8 plátků
4 listy ledového salátu
olivový olej

trička
Postup:

Pečivo rozkrojíme a naplníme jej plátky šunky, sýru, rajčat a salátu. Přiložíme horní část a potřeme ji olivovým olejem.
Pokud máme sendvičovač na panini, dáme vše zapéct.
Nebo můžeme nechat zapéct v klasickém sendvičovači.
Další možností je zapéct plněné pečivo na grilovací pánvi nebo na grilu tak, že horní část zatížíme a poté zatížíme druhou již opečenou část.
Receptů na panini je mnoho a mezi nejoblíbenější patří pršut, mozzarella a rajče, šunka, ementál a bazalka, uzený losos, mascarpone a rajče, a slanina, vejce a rajče.
Z tortily můžeme připravit zapečené quesadilly.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny