Perníčky hned měkké

perníčky

Chcete si udělat hned měkké perníčky nebo jste nestihli udělat perníčky na konci listopadu? Tak to vám doporučujeme si udělat perníčky, které jsou hned měkké.

Ingredience:

500 g hladké mouky
100 g másla (Hery)
120 g cukru moučky
150 g medu
kávová lžička sody
polévková lžíce perníkového koření
2 vejce
vejce na potření (není nutné)
Bílková poleva:
1 bílek
150 g cukru moučky
pár kapek citrónové šťávy

nádobí a potřeby
Postup:

Nejdříve smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme perníkové koření, sodu a promícháme. K nim přidáme vejce a směs másla a medu. Máslo rozpustíme v kastrolku společně s medem, až začne vše bublat, tak to odstavíme. Necháme vychladnout.
Těsto pořádně propracujeme a dáme odpočinout do lednice na noc. Těsto zabalíme do potravinářské fólie.
Těsto vyválíme za poprašování moukou a vykrajujeme z něj různé tvary jako jsou zvonky, stromky, baňky... Pokud chceme mít lesklé perníčky, potřeme je před pečením rozšlehaným vejcem.
Pečeme je v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut, dokud nebudou zlaté.
Až budou perníčky studené nazdobíme je polevou. Bílkovou polevu si připravíme tak, že smícháme bílek s prosátým cukrem a kapkou citronové šťávy a třeme je asi deset minut, dokud nebude mít dostatečně hustou hmotu.
Nazdobené perníčky pořádně ukryjeme, ať je hned nesníme.
Protože jsou perníčky hned měkké hrozí velké riziko, že se moc dalších zítřků nedožijí. :-)



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně