Recepty na těstíčka na obalování

smažený řízek v těstíčku

Pokud vás už omrzel klasický trojobal, vyzkoušejte těstíčko na obalování, které můžete připravit z mnoha zajímavých surovin. Na smažení můžete použít pivní, sýrové, bramborákové, bez vajíčka i s vínem. Stačí si jen vybrat správný recept, a poté můžete obalovat kuřecí či vepřové maso, ryby i zeleninu. Na smažení se hodí všechny, tak se do nich pusťte.

Pivní těstíčko

Ingredience:

2 vajíčka
1 hrnek (250 ml) hladké mouky
1 hrnek světlého piva
1 kávová lžička cukru
pepř, sůl

Postup:

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ke kterému pak přidáme mouku, pivo, cukr a žloutky. Dochutíme pepřem a solí. Těstíčko vyšleháme a dáme na chvíli odpočinout do lednice.
Poté můžeme v něm obalit maso, ryby i mořské plody.

Sýrové těstíčko

Ingredience:

2 vajíčka
200 g hladké mouky
100 g strouhaného sýra
250 ml mléka
sůl

Postup:

Vajíčka rozšleháme s mlékem, pak k nim přidáme mouku, strouhaný sýr a špetku soli. Hmotu pořádně promícháme a vložíme na chviličku odpočinout do lednice.
Těstíčko je výborné nejen na kuřecí maso, ale i na ryby nebo žampiony.

Těstíčko s vínem

Ingredience:

2 vejce
250 ml bílého vína
250 g hladké mouky
sůl

Postup:

Žloutek vyšleháme s vínem, pak k němu přidáme mouku a vytvoříme hmotu. Dále připravíme z bílků tuhý sníh, který vmícháme do hmoty. Poté osolíme a můžeme v těstíčku obalovat vybrané maso či ryby.

nádobí a potřeby

Pikantní těstíčko

Ingredience:

2 vajíčka
1 hrnek (250 ml) hladké mouky
1 hrnek mléka
1/2 kávové lžičky mletého zázvoru
1/2 kávové lžičky mletého chilli
1 kávová lžička soli

Postup:

Vejce smícháme s moukou, mlékem a kořením. Dochutíme podle chuti a necháme chvilku odpočinout.
Poté obalujeme maso, ryby, mořské plody nebo zeleninu.

Bramborákové těstíčko na smažení

Ingredience:

4 větší brambory
1 vejce
2 stroužky česneku
majoránka
sůl, pepř
hladká mouka podle potřeby

Postup:

Při přípravě těstíčka postupujeme jako u bramboráků. Brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Podle potřeby přidáme mouku nebo i druhé vejce.
Následně obalujeme a smažíme v rozpáleném oleji.

Těstíčko na obalování bez vajec

Ingredience:

250 ml mléka, vody nebo rostlinného mléka
180 - 200 g mouky
sůl, pepř nebo nasekané bylinky

Postup:

Mléko smícháme s moukou, měli bychom vytvořit těsto jako na palačinky. Přidáme koření a vložíme na chvíli do lednice, ať si těsto odpočine.
Maso, zeleninu nebo ryby obalíme v těstíčku a poté je obalíme ve strouhance.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně