Dýňová polévka

dýňová polévka

Co říkáte na výbornou dýňovou polévku podle jednoduchého a osvědčeného receptu? Polévku můžete připravit i z dýně Hokaido (Hokkaido).

Ingredience:

1 dýně (i Hokkaido) - cca 800 g dužniny
1 litr libovolného nemstného vývaru
2 - 3 stroužky česneku
malý kousek zázvoru (cca 2 - 3 cm)
pepř, sůl
smetana

trička
Postup:

Dýni omyjeme, oloupeme a pomocí lžíce odstraníme semínka.
Dýni nakrájíme na kousky a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud dýně nezměkne.
Přidáme prolisovaný česnek a šťávu z prolisovaného zázvoru.
Nakonec polévku dochutíme pepřem a solí.
Dýňovou polévku servírujeme a ozdobíme smetanou.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny