Nové brambory se smetanou a koprem

nové brambory se smetanou jacket

Připravte si nové brambory se smetanou a koprem. Jedná se nejen o výbornou a rychlou přílohu, ale i samostatné jídlo.

Ingredience:

nové brambory
sůl
bylinky nebo oblíbené koření
olivový olej
smetana
česnek
kopr

nádobí a potřeby
Postup:

Připravíme si marinádu z oleje, soli a bylinek.
Brambory kartáčkem omyjeme a potřeme marinádou. Necháme je chvíli marinovat.
Poté každý brambor zabalíme zvlášť do alobalu a pečeme v troubě na 200°C, dokud brambory nebudou měkké.
Až budou brambory hotové, tak přes alobal do nich bouchneme pěstí. Nebo brambory dáme na talíř, kde je lehce rozmáčkneme šťouchadlem.
Brambory podáváme přelité smetanou s prolisovaným česnekem a posypané koprem a solí.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně