Marokánky recept

marokánky

Chcete si udělat doma lahodné marokánky? Recept je jednoduchý a chutí budete velmi překvapeni. Už si nebudete chtít kupovat marokánky z cukrárny nebo obchodu, protože si je uděláte tak, jak se vám zlíbí.

Ingredience:

250 ml smetany ke šlehání nebo mléka
40 g hladké mouky
80 g cukru
20 g másla
40 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
80 g ořechů
40 g mandlí
čokoláda na vaření
máslo

trička
Postup:

Nejprve si připravíme to, co dáme do marokánek. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno, ořechy rozdrtíme dle potřeby a stejně tak mandle.
V kastrolku smícháme smetanu s cukrem, moukou a máslem a dáme vařit. Poté, co směs začne vařit, vaříme ještě minutu. Poté odstavíme a vmícháme rozinky, oříšky, mandle a kandované ovoce. Necháme trošku vychladnout.
Zapneme troubu na 175°C. Lžičkou dáváme směs na pečící papír, který si dáme na plech. Mezi jednotlivými kousky děláme raději větší mezery, protože se během pečení zvětší. Množství je tak na 2 - 3 plechy.
Pečeme asi 25 minut dozlatova.
Až marokánky vychladnou, dáme je pryč z papíru a potřeme z jedné strany čokoládovou polevou. Polevu si připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme kousky jedné čokolády se třemi lžícemi másla. Poleva je mnohem lepší, když do ní přidáme půl kávové lžičky mleté kávy. Můžeme použít i instantní.
Marokánky dáme do chladu ztuhnout a pak si můžeme na nich pochutnávat.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny