Marokánky - luxusní recept
Udělejte si doma lahodné marokánky za pár minut. Recept je jednoduchý a chutí budete velmi překvapeni. Už nebudete chtít kupovat marokánky z cukrárny nebo obchodu, protože je připravíte přesně tak, jak se vám zlíbí.
Chcete vsadit raději na jistotu? Kupte si hotové a poctivé marokánky v e-shopu
Ingredience:250 ml smetany ke šlehání nebo mléka
40 g hladké mouky
80 g cukru
20 g másla
40 g rozinek + rum
50 g kandovaného ovoce
80 g ořechů
40 g mandlí
čokoláda na vaření
máslo
1. Nejprve připravíme suroviny, které použijeme při výrobě marokánek. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno, ořechy rozdrtíme dle potřeby a stejně tak mandle. Rozinky namočíme do rumu.
2. V kastrolku smícháme smetanu s cukrem, moukou a máslem a dáme vařit. Poté, co směs začne vařit, vaříme ještě minutu. Poté odstavíme a vmícháme rozinky, oříšky, mandle a kandované ovoce. Necháme trošku vychladnout.
3. Zapneme troubu na 175 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a něj lžičkou pokládáme hromádky směsi. Mezi jednotlivými kousky tvoříme raději větší mezery, protože se během pečení zvětší. Uvedené množství je tak na 2 - 3 plechy.
4. Pečeme asi 25 minut dozlatova.
5. Až marokánky vychladnou, odstraníme je z papíru a potřeme z jedné strany čokoládovou polevou. Polevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme kousky jedné čokolády se třemi lžícemi másla. Poleva je mnohem lepší, když do ní přidáme půl kávové lžičky mleté kávy. Můžeme použít i instantní.
Marokánky vložíme do chladu ztuhnout a pak si můžeme na nich pochutnávat.
Stojí za vyzkoušení: