Rybízový koláč s drobenkou

rybíz

Udělejte si výborný rybízový koláč s drobenkou. Recept je velmi snadný.

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
180 g másla nebo Hery
200 ml mléka
50 g cukru
2 žloutky
1 necelá kostka droždí
špetka soli
2 bílky
rybíz
drobenka (máslo, cukr, mouka)

nádobí a potřeby
Postup:

Uděláme si kvásek z teplého mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí. Dále smícháme mouku s cukrem a s měkkým máslem. Přidáme zbytek cukru, sůl, žloutky a vykynutý kvásek. Těsto zpracujeme a necháme v teple alespoň 40 minut kynout.
Mezitím obereme rybíz, připravíme si drobenku a vyšleháme sníh z bílků.
Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto, které potřeme sněhem. Posypeme hustě rybízem a drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 35 až 40 minut.
Rybízový koláč je velmi dobrý.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně