Jahodový dort se želatinou

jahody

Připravte si jednoduchý a výborný jahodový dort se smetanou a želatinou. Dort připravíte za chvilku a náramně si pochutnáte nejen v teplém období.

Ingredience:

Na těsto:
2 vejce
125 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce vlažné vody
125 g hladké mouky
1/4 balení kypřicího prášku
špetka soli
Smetanový krém:
1 zakysaná smetana
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
trošku jahod
Na ozdobu:
jahody
želatina

nádobí a potřeby
Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou, postupně přimícháme mouku a prášek do pečiva.
2. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, který přidáme k první směsi.
3. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a nalijeme do ní rovnoměrně těsto.
4. Vložíme do trouby na 180 °C a pečeme, dokud nebude piškot hotový. Poté jej necháme vychladnout.
5. Smícháme obě smetany, přisypeme k nim vanilkový cukr a několik jahod nadrobno nakrájených.
6. Dále připravíme želatinu podle návodu.
7. Vychladlý piškot potřeme smetanou, přidáme očištěné a nakrájené jahody a zalijeme želatinou.
Jahodový dort vložíme do lednice, aby želatina ztuhla, a poté podáváme.

Vyzkoušejte rovněž jahodové řezy, jsou chutné a recept je snadný.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně