Jahodové řezy

jahody

Chcete si udělat chutné jahodové řezy? Recept je velmi jednoduchý a výsledkem budete potěšeni.

Ingredience:

Těsto: 200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
100 ml mléka
4 vejce
50 g roztopeného másla (nebo olej)
1/2 sáčku kypřícího prášku
Krém: 500 g jahod
1 jahodový (vanilkový) pudink
200 g másla
150 g cukru
čokoládová poleva

trička
Postup:

Cukr s vajíčky vyšleháme. Postupně přidáváme mléko a máslo (nesmí být horké nebo moc teplé), poté prosátou mouku a kypřící prášek. Těsto nalijeme na plech, kde jsme dali pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud piškot nebude zlatý. Necháme ho vychladnout.
Dále si připravíme krém. Jahody rozmixujeme a přidáme k nim pudink. Dle potřeby přidáme trošku mléka nebo vody. Vaříme do zhoustnutí. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme ho do vychladlého pudinku.
Piškot potřeme krémem. Můžeme ho ještě polít čokoládovou polevou.
Necháme ztuhnout a jahodové řezy můžeme podávat.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny