Jednoduché jahodové řezy

jahody

Připravte si chutné jahodové řezy. Uvedený recept je velmi jednoduchý a výsledek vám bude zaručeně chutnat.

Ingredience:

Těsto:
200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
100 ml mléka
4 vejce
50 g roztopeného másla (nebo oleje)
1/2 sáčku kypřicího prášku
Krém:
500 g jahod
1 jahodový (vanilkový) pudink
200 g másla
150 g cukru
čokoládová poleva

nádobí a potřeby
Postup:

1. Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny.
2. Postupně k nim přidáváme mléko a máslo (nesmí být horké nebo moc teplé), poté prosátou mouku a kypřicí prášek.
3. Připravené těsto nalijeme na plech, kde jsme si předem nachystali pečicí papír.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud piškot nebude zlatý. Necháme ho vychladnout.
5. Mezitím připravíme krém. Jahody rozmixujeme a přidáme k nim pudink v prášku. Dle potřeby přidáme trošku mléka nebo vody a vaříme do zhoustnutí.
6. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme ho do vychladlého pudinku.
7. Piškot potřeme připraveným krémem. Můžeme ho ještě polít čokoládovou polevou.
8. Necháme ztuhnout a jahodové řezy můžeme podávat.

Vyzkoušejte také jahodový koláč, který chutná opravdu dobře.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně