Zapečený lilek

zapeceny lilek

Lilek je zdravá zelenina, která obsahuje mnoho vitamínu a nejvíce kyselinu listovou.

Ingredience:

4 lilky
olivový olej
2 stroužky česneku
180 g balkánského sýru
100 g nivy
pepř, sůl
bylinkové koření

nádobí a potřeby
Postup:

Lilek omyjeme a rozpůlíme.
Vydlabene lžící dužninu, kterou osolíme a necháme 15 minut vypotit.
Během čekání připravíme marinádu: z oleje, prolisovaného česneku, soli, mletého pepře a koření.
Lilky potřeme marinádou a posypeme směsí nastrouhaných nebo nakrájených sýrů.
Lilky vložíme do trouby, která je předehřátá na 200°C, kde jej pečeme necelou půl hodinu.
Zapečený lilek je jednoduchým receptem, který zpříjemní váš oběd.
Lilek podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně