Vepřový guláš

vepřový guláš

Uvařte si výborný vepřový guláš s knedlíkem. Jedná se o oblíbený pokrm v mnoha domácnostech. Vyzkoušejte ho a pochutnejte si. Nebo si připravte segedínský guláš.

Ingredience:

500 g vepřové plece
2 - 3 cibule
3 kávové lžičky mleté papriky
sůl dle potřeby
1 KL drceného kmínu
1/2 KL pepře
2 - 3 stroužky česneku
majoránka
1 lžíce hladké mouky
sádlo nebo olej
houskový knedlík

nádobí a potřeby
Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném sádle.
2. Zaprášíme mletou paprikou a přidáme nakrájené vepřové maso, které rychle osmažíme.
3. Následně přisypeme kmín, pepř a necelou lžičku soli.
4. Přilijeme horkou vodu, prolisovaný česnek a dusíme, dokud maso nezměkne.
5. Po změknutí masa rozkvedláme mouku v trošce vody a vmícháme do guláše.
6. Necháme chvíli vařit, přidáme majoránku a dochutíme podle naší chuti.
Hotový vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Je libo hovězí? Zkuste hovězí guláš v troubě.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně