Segedínský guláš recept

segedínský guláš

Hledáte dobrý recept na segedínský guláš? Našli jste ho. Tenhle je jednoduchý a výsledek vás potěší.

Ingredience:

500 g vepřového plecka
1 cibule
50 g slaniny
mletá sladká paprika
2 ks bobkového listu
2 ks nového koření
4 ks celého pepře
500 g kysaného zelí
2 stroužky česneku
hladká mouka na zahuštění
5 lžic zakysané smetany
kmín
sůl

nádobí a potřeby
Postup:

Slaninu nakrájíme a rozškvaříme, přidáme k ní nakrájenou cibuli a pak nakrájené maso. Přisypeme mletou papriku, kmín, sůl, bobkový list, nové koření, pepř, vodu a dusíme.
Až bude maso poloměkké, přidáme k němu kysané zelí a nakrájený česnek. Přilijeme vodu podle potřeby a znovu dusíme.
Až bude maso i zelí měkké, zahustíme guláš moukou nebo zásmažkou. Přidáme smetanu, dokořeníme, pět minut vaříme a pak můžeme podávat.
Segedínský guláš podáváme s knedlíkem.

Připravte si hovězí guláš v troubě. Je zcela bez starostí.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně