Perníková buchta

perníková buchta

Upečte si výbornou perníkovou buchtu, která vám určitě zachutná. Recept je velmi snadný, proto buchtu připravíte za chvilku. Můžete ji polít čokoládou a ozdobit nasekanými oříšky.

Ingredience:

Těsto:
400 g hladké mouky
150 g cukru krupice
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 vejce
2 lžíce medu
1/2 hrnku oleje
1 3/4 hrnky mléka
2 lžíce perníkového koření
oříšky
rozinky namočené v rumu
Na ozdobu:
čokoládová poleva (čokoláda na vaření a máslo)
oříšky

nádobí a potřeby
Postup:

1. Zapneme troubu na 180 °C a vymažeme plech máslem a strouhaným kokosem.
2. V míse smícháme mouku s cukrem, kakaem a práškem do pečiva.
3. Poté přidáme vajíčko, med, olej a mléko. Opět pořádně promícháme.
4. Do těsta přimícháme perníkové koření, nasekané oříšky a rozinky namočené v rumu.
5. Těsto pořádně promícháme a vylijeme do připraveného plechu.
6. Plech vložíme do již vyhřáté trouby a pečeme, dokud nebude buchta hotová.
7. Necháme ji vychladnout a polijeme čokoládovou polevu (není to nutné), kterou připravíme z roztopené čokolády a kousku másla ve vodní lázni. Můžeme posypat nasekanými ořechy.
8. Perníkovou buchtu necháme ztuhnout a poté si ji dáme s dobrou kávou.

Připravte si i další sladké pokrmy:
Banánová bábovka
Malinový cheesecake
Marokánky



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně