Pečené koblihy v troubě

koblihy

Připravte si koblihy v troubě. Tento jednoduchý recept na pečené koblihy je velmi dobrý a nejedná se o tučnou variantu, tak jak tomu je v případě klasických smažených koblih. Někteří mohou namítat, že pečené koblihy nejsou jako ty smažené, ale jsou hodně podobné a hlavně jsou bez tuku.

Ingredience:

500 g hladké mouky
40 g cukru
vanilkový cukr
250 ml mléka
50 g másla
1 žloutek
42 g droždí
špetka soli
marmeláda nebo nutella na plnění
50 g másla a 1 KL rumu na potření, práškový cukr

trička
Postup:

Těsto můžeme připravovat v domácí pekárně, kde připadáme suroviny podle zvyku a nebo klasickým způsobem.
Z droždí, teplého mléka a cukru připravíme kvásek. Na teplém místě ho necháme vykynout.
Mezitím smícháme moukou, zbytek cukru, vanilkový cukr a sůl. Následně přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka, máslo a žloutek.
Těsto pořádně propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla na 45 minut kynout.
Následně těsto vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka (pomocí sklenice nebo vykrajovacího kolečka).
Na kolečka naneseme marmeládu nebo nutellu pomocí lžičky a druhým kolečkem přeložíme. Pomocí pevného stisku k sobě těsto upevníme a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
Koblížky necháme ještě cca 25 minut kynout a pak je vložíme do vyhřáté trouby na 180°C, kde je pečeme cca 13 - 15 minut.
Horké koblihy potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Pak je pocukrujeme.
Až budou pečené koblihy studené, můžeme je podávat.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny