Patizon recepty
Připravte si skvělý patizon. Jedná se o druh dýně obsahující mnoho vitamínů a minerálů. Oblíbená úprava je např. jako řízek nebo zapečený.
Smažený patizon
Ingredience:patizon
klasický trojobal (mouka, vejce s kořením a prolisovaným česnekem, strouhanka)
nebo libovolné těstíčko (sýrové, pivní,...)
olej
Patizon omyjeme, překrojíme na půl a zbavíme semínek. Dále ho oloupeme (pokud je mladý, nemusíme loupat) a nakrájíme na plátky.
Plátky obalujeme buď v klasickém trojobalu, nebo v připraveném těstíčku podle chuti.
Řízečky osmažíme z obou stran a podáváme s přílohou.
Zapečený patizon
Ingredience:patison
8 středních brambor
150 g sýru
100 g šunky
1 cibule
3 vejce
pepř, sůl
Mísu vymažeme máslem, do ní naskládáme nakrájené brambory, cibuli a patizon na kostky.
Následně dáme vrstvu nakrájeného salámu a nastrouhaného sýru. Následuje další vrstva patizonu a brambor. Posypeme sýrem a zalijeme rozšlehaným vejcem.
Zapékáme v troubě předem zapnuté na 180°C cca 30 minut.
Podívejte se také na recept na plněný patizon.