Plněný patizon

plněný patizon

Nevíte-li co připravit s patizonem, naplňte ho a zapečte. Vyzkoušejte tento recept,který je celkem rychlý a hlavně dobrý. Na další recepty s patizonem se podívejte tady.

Ingredience:

2 patizony
200 g jasmínové rýže
120 g salám, klobásy nebo uzené maso
1 rajče
1 paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
50 g strouhaného sýru
pepř, sůl
olej

nádobí a potřeby
Postup:

1. Pořádně umyjeme patizon ze všech stran.
2. Dále patizony rozkrojíme (pár centimetrů od vršku) a vydlabeme lžíci vnitřek. Oddělíme semínka a dužninu.
3. Rýži uvaříme doměkka se solí a necháme vychladnout.
4. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou papriku a uzeninu. Můžeme přidat i nakrájený vnitřek patizonu bez semínek. Po chvilce přidáme i nakrájené rajče. Směs necháme prohřát, poté odstavíme a necháme trošku vychladnout.
5. Rýži smícháme se zeleninovou směsí, přidáme nastrouhaný sýr a vejce. Směs promícháme a dokořeníme pepřem a solí.
6. Směsí naplníme zeleninu, trošku ji vždycky lžící zatlačíme a vytvoříme i kopeček. Přikryjeme druhou částí a vložíme do vyhřáté trouby.
7. Patizony pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 - 45 minut.
8. Poté patizony necháme asi 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme a podáváme.
Směs, co nám zůstane, můžeme zapéct ve vymazané míse nebo naplnit i jinou zeleninu.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně