Hamburger na grilu

domácí hamburger na grilu

Hamburger patří mezi velmi oblíbenou svačinkou mezi malými i velkými. V některých fastfoodech ale chutná spíš hůř než dobře, tak teď je ideální doba na to, abyste si připravili výborný domácí hamburger. Můžete jej připravit na grilu, v troubě či na pánvi. Ve všech případech se bude o dobrotu, kterou si můžete podle chuti doplnit zeleninou, dresingem nebo slaninou.

Ingredience:

500 g hovězího masa (např. mix přední a plec)
mletý pepř
mořský sůl
trošku nasekaného tymiánu
6 housek na hamburger
6 plátků sýru
salát (ledový, rukola,....)
1 cibule
1 rajče
okurek čerstvý či zavařený
majonéza, dip,...

trička
Postup:

1. Maso omyjeme, nakrájíme a umeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme.
2. Dále jej smícháme s čerstvě namletým pepřem, mořskou solí a nasekaným tymiánem.
3. Z masa vytvarujeme 6 placiček které dáme na chvilku do lednice.
4. Mezitím překrojíme pečivo na půlky, nakrájíme i zeleninu a salát natrháme.
5. Burgery vytáhneme z lednice a rozpálíme gril. Na rozpáleném grilu grilujeme burger asi 3 - 5 minut, pak jej otočíme a grilujeme stejnou dobu i druhou stranu.
6. Housky také na chvilku vložíme na gril.
7. Na housku dáme např. trošku dresingu, přiložíme salát, maso, na něj položíme sýr, rajče, cibuli a zase bohatě polijeme dresingem. Přiložíme druhou polovinu housky a můžeme sníst.
Samozřejmě, že si do hamburgeru můžete dát cokoliv, co máte rádi. Nebo si připravte i vegetariánskou variantu s tofu nebo zeleninovými řízečky.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny