Zapečený květák

květák

Udělejte si zapečený květák. Recept je snadný a výsledkem budete potěšeni.

Ingredience:

1 květák
200 g šunky nebo salámu
100 ml mléka
4 vejce
1 cibule
100 g strouhaného sýra
olej
sůl, pepř

nádobí a potřeby
Postup:

Květák rozebereme na růžičky a vaříme ho chvíli v osolené vodě. Nesmíme ho rozvařit. Poté ho scedíme a necháme chvíli vystydnout.
Cibuli nakrájíme a osmažíme ji na rozpáleném oleji. Dále přidáme nakrájenou šunku na kostky.
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Přidáme polovinu nastrouhaného sýru.
Vymažeme pekáč, do kterého dáme drobné květákové růžičky, posypeme šunkou a zalijeme vaječnou směsí. Posypeme zbytkem sýra.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
Zapečený květák s brambory je výborný.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně