Vepřová panenka na zelenině

vepřová panenka

Připravte si výbornou vepřovou panenku na zelenině. Jedná se o výborné a jednoduché jídlo, které vám určitě bude chutnat. Navíc ho máte za chvíli hotové. Vepřová panenka se velmi snadno připravuje, proto jsou recepty na ní dost rychlé.

Ingredience:

500 g vepřové panenky
sůl, pepř
zelenina - papriky, cuketa, rajčata, cibule, česnek,...
olej

nádobí a potřeby
Postup:

1. Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme a trošku osmažíme na rozpáleném oleji.
2. Vepřovou panenku opláchneme studenou vodou, odstraníme blány a nakrájíme ji na plátky.
3. Rukou trošku plátky naklepeme a opepříme je. Můžeme teď i osolit.
4. Zprudka z obou stran maso osmažíme a servírujeme se zeleninou.
5. Na talíři si každý podle vlastní chuti maso dosolí.
6. Panenku podáváme s brambory nebo bramborovou kaši.

Maso můžeme solit i před smažením, akorát díky soli nebude maso tak moc šťavnaté, ale záleží na vás.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně