Vánoční kapr

vánoční kapr

Kapr je velice chutná ryba a můžeme si z něj udělat mnoho receptů. Tady máme dva recepty na vánočního kapra.

Ingredience:

6 porcí kapra
hladká mouka
2 vejce
strouhanka (kukuřičná nebo z pečiva)
0,5 kávové lžičky mletého kmínu
0,5 kávové lžičky sladké papriky
špetka pepře
špetka soli
olej na smažení

Postup:

Kapra umyjeme a osušíme. Připravíme si suroviny na trojobal. Do jednoho talíře nebo mísy dáme mouku, do druhé vejce a do třetí strouhanku. Vejce smícháme s kmínem, paprikou, pepřem a solí.
Kapra nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejci a strouhance. Pokud chceme mít více křupavý obal obalíme ho ještě jednou ve vejci a strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Tento vánoční kapr patří mezi klasické recepty.

trička

Dietní vánoční kapr

Ingredience:

6 porcí kapra
1 citron
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
2 lžíce drcených mandlí
2 lžíce hořčice
sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý pepř
2 lžíce oleje

Postup:

Kapra umyjeme a osušíme. Z obou stran ho lehce osolíme a pokapeme šťávou z citronu. Necháme ho odležet v lednici asi hodinu. Poté ho potřeme hořčicí.
Ze strouhanky, mouky, špetky kmínu, sladké papriky, pepře, soli a mandlí si připravíme směs. V ní obalíme kapra, kdy na něj tlačíme, aby se pořádně obalil.
Obalené kapry dáme na plech, na který přiložíme pečící papír. Ryby pokapeme olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi půl hodiny. Kapra po čtvrt hodině obrátíme.
Tento dietní kapr neobsahuje zbytečně mnoho oleje jako ten klasický smažený.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny