Vaječný koňak - recept

vaječný koňak

Co tak si doma udělat zahřátí vaječný koňak? Recept je jednoduchý a výsledek vás příjemně zahřeje.

Ingredience:

2 Salka (slazené mléko)
1 Tatra (neslazené mléko)
500 ml rumu (klidně i více)
1 vanilkový cukr
4 žloutky

nádobí a potřeby
Postup:

1. Salka vaříme ve vodní lázni zhruba dvě hodiny, aby zkaramelizovala. Necháme je vychladnout a nalijeme do mísy.
2. Cukr ušleháme se žloutky, pak k nim vmícháme Tatru a Salka. Pořádně promícháme.
3. Poté přilijeme rum, který přidáváme podle chuti. Opět důkladně promísíme.
4. Vaječný koňak nalijeme do připravené flašky a necháme vychladit.

Podívejte se na recept na vaječný koňak bez vajec.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně