Vaječný koňak bez vajec

vaječný koňak

Udělejte si vaječný koňak bez vajec. Dlouho vydrží a hlavně nehrozí zkažení.

Ingredience:

2 Salka (slazené mléko)
2 Tatra (neslazené mléko) nebo 400 mléka a 1 vanilkový puding
500 ml rumu (klidně i více)
1 vanilkový cukr

trička
Postup:

Salka vaříme ve vodní lázni dvě hodiny. Poté ho necháme vychladnout a otevřeme.
Salka dáme do vysoké mísy a smícháme je s cukrem a Tatrou. Mixérem vše rozmixujeme a přilijeme rum.
Pokud chceme použít místo Tatry mléko, uvaříme klasicky puding bez cukru a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme.
Pak vaječný koňak bez vajec nalijeme do lahví a schováme do chladu.

Recept na vaječný koňak.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny