Vaječný koňak bez vajec

vaječný koňak

Udělejte si vaječný koňak bez vajec. Dlouho vydrží a hlavně nehrozí zkažení.

Ingredience:

2 Salka (slazené mléko)
2 Tatra (neslazené mléko) nebo 400 mléka a 1 vanilkový puding
500 ml rumu (klidně i více)
1 vanilkový cukr

nádobí a potřeby
Postup:

1. Salka vaříme ve vodní lázni dvě hodiny. Poté je necháme vychladnout a otevřeme.
2. Salka dáme do vysoké mísy a smícháme je s cukrem a Tatrou. Mixérem vše rozmixujeme a přilijeme rum.
3. Pokud chceme použít místo Tatry mléko, uvaříme klasicky puding bez cukru a necháme vychladnout. Pak rozmixujeme.
4. Pak vaječný koňak bez vajec nalijeme do lahví a schováme do chladu.

Podívejte se recept na klasický vaječný koňak.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně