Štrůdl

štrůdl recept

Připravte si výborný štrůdl podle jednoduchého a ověřeného receptu. Můžete klidně použít listové těsto z obchodu nebo si udělat vlastní těsto. Oblíbené recepty na těsto jsou také s tvarohem, z jogurtu nebo z piva. Tady je ale recept na štrůdl z listového těsta.

Ingredience:

listové těsto kupované nebo domácí listové těsto (400 g)
1 kg jablek
rozinky namočené v rumu
skořice
1 vanilkový cukr
strouhanka
vejce
cukr na posypání

trička
Postup:

Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme k nim skořici, rozinky bez rumu a cukr.
Koupené nebo připravené těsto rozdělíme na tři části. Každou z nich vyválíme na obdélník.
Doprostřed nasypeme trošku strouhanky a na ni rozprostřeme nastrouhaná jablka.
Rohy opatrně trošku přeložíme, aby byl okraj stejný a těsto zavineme do štrůdlu. Těsně před konečným zavinutím těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se neodlepilo během pečení.
Štrůdl přeneseme na plech a potřeme ho celý vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Hotový jablečný štrůdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme po vychladnutí.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny