Špenát s vejci a klobásou

Špenát s vejci a klobásou

Připravte si oblíbený špenát s vejci nebo klobásou. Klidně použijte obojí. Na přípravu je možné použít mražený nebo čerstvý špenát.

Ingredience:

400 g mraženého nebo čerstvého špenátu
50 ml mléka nebo smetanou
sůl, pepř
klobásy
vejce

nádobí a potřeby
Postup:

Pokud připravujeme mražený špenát (sekaný nebo protlak), tak ho v hrnci rozmrazíme při střední teplotě. Chvíli vaříme. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
Pokud naopak připravujme čerstvý špenát, tak ho nakrájený vaříme se solí a pepřem asi 10 minut.
Ke konci v obou případech dochutíme mlékem nebo smetanou a necháme projít varem. můžeme dochutit i prolisovaným česnekem.
Mezitím připravíme vajíčka buď natvrdo, nebo jako volské oko. Nebo osmažíme klobásu.
Dušený špenát podáváme s těstovinami nebo brambory a vajíčkem nebo klobásou.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně