Špenátová polévka

špenátová polévka

Uvařte si špenátovou polévku. Je velmi snadná a výborná. Polévku můžete připravit jak z čerstvého, tak i z mraženého špenátu.

Ingredience:

300 g mraženého nebo čerstvého špenátu
smetana na vaření nebo mléko
3 stroužky česneku
sůl, pepř
600 ml vody nebo vývaru
strouhaný sýr (např. parmazán)
krutony

nádobí a potřeby
Postup:

Pokud máme mražený špenát (sekaný či protlak), tak jej v hrnci rozmrazíme při střední teplotě. Přilijeme vodu a vaříme. Přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Nakonec polévku zjemníme smetanou. Pokud chcete, můžete ji zahustit.

Pokud máme čerstvý špenát, tak jej nakrájíme a přidáme sůl a vroucí vodu. Chvíli vaříme (asi 10 minut). Následně přidáme pepř, prolisovaný česnek a smetanu a necháme projít varem. Pokud chceme, polévku rozmixujeme.

V obou případech špenátovou polévku podáváme s krutony a se strouhaným sýrem.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně