Skořicoví šneci

skořicoví šneci

Připravte si výborné skořicové šneky z kynutého těsta. Výborné sladké pečivo nejen pro nedělní odpoledne. Pokud nechcete dělat těsto, můžete použít listové těsto.

Ingredience:

500 g hladké mouky
100 g másla
60 g cukru
3 žloutky
špetka soli
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
100 g cukru krystalu
lžíce skořice
50 g mletých ořechů
vejce na potření

nádobí a potřeby
Postup:

Nejdříve uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a rozdrobeného droždí. Necháme vykynout.
Poté smícháme mouku se solí, zbytkem cukru, žloutky a s rozpuštěným máslem.
Těsto necháme vykynout.
Pak těsto rozválíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme směsí cukru, skořice a oříšků.
Těsto zavineme jako štrúdl a nakrájíme na 1 široké díly. Vrchní část každého dílu potřeme vejcem a obalíme ve skořicové směsi a položíme druhou částí na plech s pečícím papírem.
Pečeme dozlatova v troubě na 180°C.
Skořicoví šneci jsou velmi dobří.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně