Pečený hermelín v troubě

pečený hermelín

Hermelín je sám o sobě velmi tučný, když zvolíte klasickou přípravu smažením, tak sníte ohromné množství tuku, což není dobré pro zdraví. Co si ale připravit výbornou pochoutku s hermelínem, která není tak tučná a přesto výborná? Hermelín pečený v troubě je velmi dobrý a hlavně je příprava snadná a sami si můžete vybrat, čím tento sýr naplníte.

Ingredience:

4 hermelíny
4 plátky libové anglické slaniny
16 ks sušených brusinek
čerstvě namletý pepř
alobal

trička
Postup:

1. Zapneme troubu na 180°C.
2. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
3. Každý hermelín ostrým nožem přepůlíme, na jednu půlku položíme nakrájenou slaninou a přidáme 4 sušené brusinky (můžeme i více).
4. Posypeme čerstvě namletým pepřem.
5. Přiložíme horní část sýru a zabalíme do alobalu.
6. Zabalené sýry položíme na plech a vložíme do už vyhřáté trouby na 180°C.
7. Pečeme 15 - 20 minut, poté opatrně vyjmeme z alobalu a podáváme s čerstvou zeleninou a brambory.

Místo slaniny můžeme použít uzené tofu, salám nebo naopak přidat cokoliv jiného.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny