Mini pizza ke svačince

mini pizza

Pizza patří mezi velmi oblíbené pokrmy, na který nemusíte chodit jen do pizzerie, ale můžete si jej upéct i doma. Pokud pizzu nechcete vyválet na celý plech nebo formy, připravte si mini pizzu, které se hodí na svačinu, večeři i pro návštěvy. Na recept na klasickou pizzu se můžete podívat tady na stránku.

Těsto na pizzu

Ingredience:

300 g hladké mouky
160 - 180 ml vody
20 ml olivového oleje
kávová lžička soli
1/5 kostky droždí
5 g cukru

Postup:

1. Z teplé vody (deci), cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek.
2. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, olej a vykynutý kvásek. Připravíme těsto za postupného přilévání zbytku vody.
3. Mísu překryjeme utěrkou a dáme těsto kynout do tepla na 40 minut.

Omáčka na pizzu

Ingredience:

cca 150 g pasírovaných rajčat
3 stroužky česneku
oregano, bazalka
špetka soli
lžíce olivového oleje

Postup:

Pasírovaná rajčata promícháme s prolisovaným česnekem, sušenými bylinkami, solí a olejem.

Na pizzu

mozzarela, eidam, hermelín,...
šunka, slanina,...
žampiony, olivy, zelenina,...
bazalka, oregano, koření na pizzu,...
Vše nakrájíme na menší kousky.

Postup:

1. Těsto rozválíme a vykrajovacím kolečkem nebo hrníčkem vytvoříme kolečka.
2. Jednotlivá kolečka umístíme na plech s pečícím papírem.
3. Potřeme je omáčkou a posypeme sýrem, šunkou a dále ingrediencemi podle potřeby a představivosti.
4. Plech vložíme do trouby do vyhřáté na 220°C a pečeme asi 10 - 12 minut.
5. Malé pizzy může konzumovat studené i teplé.

Výhodou těchto pizz je, že si je můžete ozdobit podle toho, jak chcete a dát suroviny, jaké máte rádi. Můžete tak mít nejen pro návštěvu, ale i na svačinu vždy něco variabilního.