Kremrole

domácí kremrole

Připravte si výborné kremrole. Můžete si připravit těsto nebo použít čerstvé listové těsto. V obou případech se jedná o jednoduchý recept, který se povede každému. Trubičky se sněhem jsou k nakousnutí.

Ingredience:

Těsto: 420 g hladké mouky
420 g másla
40 g cukru
4 žloutky
9 polévkových lžic vody
špetka soli
Náplň: 7 bílků
480 g cukru
1 vanilkový cukr
vejce na potření
práškový cukr na posypání
cukrářské trubičky

Postup:

Nejprve si připravíme těsto: smícháme mouku s máslem, cukrem, žloutky, vodou a špetkou soli. Těsto musíme pořádně propracovat. Pokud se začne těsto lepit, dáme ho na chvíli do lednice, aby tam ztuhlo.
Poté těsto vyválíme na podsypané podložce na plát, který bude široký cca 30 cm. Plát potřeme rozšlehaným vejce a rádýlkem ho nakrájíme na proužky.
Na trubičku opatrně navineme proužek. Konec pořádně přimáčkneme, aby se během pečení neodlepil.
Trubičky vložíme kolmo na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 15 - 20 minut, dokud nebudou trubičky zlaté barvy.
Kremrole necháme vychladnout a vyjmeme trubičky.
Dále si připravíme bílkovou náplň: nad parou vyšleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem. Krém dáme do cukrářského sáčku a kremrole plníme z jedné i druhé strany. Pak je ozdobíme práškovým cukrem.
Uvedená dávka je asi na 75 kremrolí. Kremrole skladujeme v chladu.