Hovězí na žampionech

hovězí na žampionech

Oblíbené hovězí na žampionech je výborným obědem, když nevíte, co byste měli uvařit. Vcelku rychlé a hlavně dobré jídlo.

Ingredience:

Těsto:
500 g hovězího masa (např. zadní)
250 g žampionů
1 cibule
olej
mouka na zahuštění
sůl
pepř

Postup:

Nakrájíme žampiony a cibuli.
Maso nakrájíme na plátky a lehce opepříme.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a žampiony. Pak je vařečkou odsuneme ke straně.
Zprudka osmažíme plátky masa z obou stran, aby se maso zatáhlo. Osmažené plátky dáme na stranu a pokračujeme se smažením dalších plátků.
Až se všechny plátky zatáhnou, promícháme je s žampiony a cibulí, zalijeme vodou a přidáme sůl.
Dusíme, dokud maso nebude měkké.
Nakonec zahustíme omáčku moukou, dosolíme a necháme projít varem.
Hovězí na žampionech podáváme s rýží či knedlíkem.

Už jste připravili hovězí guláš upečený v troubě?