Plněné žampiony

plněné žampiony

Žampiony jsou velmi oblíbené. Velmi častým receptem jsou plněné žampiony, kterou se mohou plnit různými náplněmi a výsledek je moc dobrý.

Ingredience:

16 větších žampionů
80 g nivy
2 stroužky česneku
16 (32) plátků slaniny
pepř
100 g eidamu

nádobí a potřeby
Postup:

Žampiony oloupeme. Nivu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k nim prolisovaný česnek a špetku pepře. Směs promícháme a dáme lžičkou část do žampionu.
Slaninou obmotáme každý žampion. Možná budeme potřebovat dva plátky. Slanina by měla držet, pokud připevníme ji párátkem.
Žampiony dáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Houby posypeme sýrem.
Pečeme při teplotě 180°C 20 minut.
Plněné žampiony podáváme například s brambory.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně