Fazolová polévka

fazolová polévka

Podívejte se na jednoduchý recept na fazolovou polévku, který připravíte za chviličku. Pokud budete vařit fazole v tlakovém hrnci, tak je budete mít hotové za cca 20 minut. V případě klasického vaření si počkáte zhruba hodinu, než fazole změknou.

Ingredience:

300 g červených nebo bílých fazolí
voda
sůl, pepř
mletá paprika
majoránka
bobkový list
2 stroužky česneku
2 lžičky rajského protlaku
klobása
mouka na zahuštění

nádobí a potřeby
Postup:

1. Fazole večer před vařením namočíme. Před vařením vyměníme vodu. Můžeme použít i fazole z konzervy.
2. Luštěniny uvaříme do měkka s majoránkou a bobkovým listem.
3. Až budou fazole měkké, přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek. Můžeme přidat nakrájenou klobásu a dochutíme solí a pepřem.
4. Nakonec fazolovou polévku zahustíme jíškou a chvíli ještě vaříme.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně