Chilli con carne

Chilli con carne

Výborné chilli con carne uděláte velmi rychle. Stačí jen následovat tento recept.

Ingredience:

100 g červených fazolí
2 lžíce oleje
2 střední cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého masa
1 KL mletého chilli koření
1 necelá KL drceného kmínu
1 KL sladké papriky
1 zelená paprika
400 g loupaných rajčat
1 malá konzerva kukuřice
1 hrnek vody
pepř, sůl

nádobí a potřeby
Postup:

Den předem namočíme fazole a další den je uvaříme.
Cibuli a česnek nakrájíme a osmažíme na oleji.
Poté přidáme nakrájené maso, chilli a drcený kmín. Chvíli smažíme.
Následně přisypeme mletou papriku, pepř, sůl, nakrájenou papriku a rajčata. Necháme projít varem.
Přidáme uvařené fazole (bez vody z fazolí) a přilijeme hrníček vody. Chvíli vaříme.
Ke konci vaření přisypeme kukuřici bez vody, dochutíme a po chvíli vypneme sporák.
Chilli con carne podáváme s chlebem nebo s tortilou.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně