Dršťková polévka

dršťková polévka

Oblíbená dršťková polévka vypadá na první pohled složitě, ale náš recept je jednoduchý.

Ingredience:

600 g drštěk
60 g sádla nebo oleje
5 stroužků česneku
2 cibule
1,5 litru silného vývaru (hovězího)
hladká mouka na zahuštění - 4 PL
sůl - 1 PL
mletý pepř - 0,5 PL
mletý kmín - 0,5 PL
majoránka - 2 PL
mletá paprika

nádobí a potřeby
Postup:

Dršťky propláchneme alespoň čtyřikrát. Nakrájíme je a dáme je vařit na 15 minut (doba od varu). Poté vodu vylijeme, napustíme novou a opět vaříme 15 minut. Vylijeme vodu a stejný postup opakujeme ještě dvakrát.
Následně přidáme sůl a vaříme, dokud nebudou dršťky měkké. Pak dršťky scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.
Dále připravíme jíšku: osmažíme nakrájenou cibuli na rozpáleném oleji (sádle), přidáme moukou a mletou papriku (1 PL).
K jíšce přidáme vývar a necháme projít varem. Přidáme sůl, kmín, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Chvíli vaříme.
Přidáme dršťky, které nakrájíme nadrobno. Vaříme asi deset minut.
Dršťkovou polévku ozdobíme pažitkou a podáváme s chlebem.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně