Domácí paštika z kuřecích jater

domácí paštika

Nelíbí se vám nabídka paštik v obchodě? Udělejte si doma vlastní paštiku, která chutná opravdu výborně. Lahodná domácí paštika je velmi jednoduchá a hlavně rychle hotová.

Ingredience:

1 kg kuřecích jater (nebo vepřových)
500 g slaniny (nesmí být uzená)
3 vajíčka
3 stroužky česneku
2 vetší cibule
cca 300 ml vývaru
mletý pepř
nakládaný zelený pepř
sůl

nádobí a potřeby
Postup:

1. Játra omyjeme a nakrájíme. Stejně tak slaninu a cibuli.
2. Nejprve na pánev hodíme slaninu, až začne pouštět tuk přidáme i játra a cibuli. Směs ale nesolíme.
3. Následně vychladlou směs pomeleme nebo rozmixujeme. Směs musí být velmi jemná.
4. Poté do směsi přidáme vajíčka a vývar. Promícháme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a zelený pepř (bez nálevu).
5. Vymažeme srnčí hřbet nebo jinou formu sádlem a směs do něj nandáme. Hřbet vložíme do většího pekáčku, do kterého nalijeme vodu, abychom měli vodní lázeň.
6. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 180°C asi 45 minut.
7. Následně paštiku necháme při pokojové teplotě vychladnout a poté ji vložíme na pár hodin do lednice.
8. Následně si můžeme na domácí paštice pochutnávat nejlépe na domácím nebo kvalitním pečivem nebo chlebem.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně