Domácí kečup

domácí kečup

Připravte si vynikající domácí kečup podle snadného receptu. Kečup z rajčat je bez sladidel a bez chemie.

Ingredience:

4 kg rajčat
500 g jablek
500 g cibule
60 g soli
300 g cukru (můžeme dát méně)
8 pol. lžic octu
1/2 káv. lžičky skořice
1 pol. lžíce mleté papriky
10 ks hřebíčků
10 ks celého pepře
6 ks bobkových listů
10 ks nového koření
snítka tymiánu
1 feferonka (nemusí být)
6 stroužků česneku (nemusí být)

nádobí a potřeby
Ingredience:

Omytá rajčata, oloupanou cibuli a jablka nakrájíme. Dáme vařit a dusíme do změknutí.
Mixerem vše rozmixujeme, poté přidáme sůl, cukr, ocet a všechno koření. Opět vaříme asi půl hodiny.
Prolisujeme přes sítko a nalijeme do čistých a suchých sklenic. Kečup zavařujeme při 80°C 25 minut.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně