Domácí kečup

domácí kečup

Připravte si vynikající domácí kečup podle snadného receptu. Jedná se o kečup z rajčat je bez sladidel a bez chemie. Pokud máte doma větší úrodu rajčat, tak se vám bude hodit.

Ingredience:

4 kg rajčat
500 g jablek
500 g cibule
60 g soli
300 g cukru (můžeme dát méně)
8 pol. lžic octu
1/2 káv. lžičky skořice
1 pol. lžíce mleté papriky
10 ks hřebíčků
10 ks celého pepře
6 ks bobkových listů
10 ks nového koření
snítka tymiánu
1 feferonka (nemusí být)
6 stroužků česneku (nemusí být)

Ingredience:
  1. Omytá rajčata, oloupanou cibuli a jablka nakrájíme na menší kousky. Dáme je vařit a dusíme do změknutí.
  2. Mixerem vše rozmixujeme, poté přidáme sůl, cukr, ocet a všechno uvedené koření.
  3. Opět vaříme na mírném ohni asi půl hodiny.
  4. Vylovíme hřebíčky, bobkové listy a celý pepř.
  5. Omáčku prolisujeme prolisujeme přes sítko nebo plátno do hrnce. Tam ještě jednou promícháme.
  6. Následně nalijeme do čistých, suchých sklenic a pořádně zavíčkujeme.
  7. Poté přichází na řadu zavařování. Kečup zavařujeme při 80°C 25 minut.
  8. Po vychladnutí jej skladujeme na suchém a temném místě.

Tento domácí kečup se připravuje z docela hodně surovin, které mu dodají tu správnou chuť. Určitě se ale nic nestane, pokud vypustíte některou z uvedených ingrediencí, kterou třeba nemáte rádi.