Celerový salát s jablky

celerový salát

Na celer bychom neměli zapomínat, neboť obsahuje mnoho důležitých látek, které mají řadu účinků (působí antibakteriálně a antimykoticky, je vhodný při nemocech močové soustavy, posiluje imunitu, je vhodný při léčbě nachlazení a chřipky, působí jako afrodiziakum,...). Dále obsahuje vitamíny (vitamíny skupiny B, C, K, A, E) a minerály (draslík, chróm, sodík, hořčík, vápník, zinek, jód, železo).
Celer by proto neměl chybět v našem jídelníčku. Ovšem, zapomeňte na smažený celer, protože nejvíce účinných látek naleznete v syrovém celeru.

Připravte si lahodný celerový salát s jablky. V receptu se používá majonéza, kterou můžete vyměnit za kvalitní jogurt.
Při výběru celeru buďte pečliví, protože přerostlé bulvy jsou spíše hořké. Raději zvolte dvě menší bulvy v případě potřeby.

Ingredience:

1 celer (bulva)
2 jablka
špetka soli
lžíce cukru
1/2 citronu
několik lískových nebo vlašských ořechů
trošku majonézy nebo jogurtu

nádobí a potřeby
Postup:

Omytý a oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky a jablko taktéž. Můžeme je i nastrouhat, ale v případě nudliček je chuť celeru intenzivnější.
Dále přidáme špetku soli, šťávu z citronu, nasekané ořechy a všechno promícháme s majonézou nebo jogurtem.
Celerový salát na chvíli dáme do lednice a následně ho podáváme např. s čerstvým pečivem.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně