Carpaccio z červené řepy

carpaccio z červené řepy recept

Oblíbené carpaccio se nemusí dělat pouze z maso, ale i z ryb, ovoce nebo zeleniny. Důležité je nakrájet vybranou surovinu na tenké plátky a doplnit je olivovým olejem, marinádou, omáčkou a dalšími surovinami. My se dnes podíváme na výborné carpaccio z červené řepy a kozím sýrem. Jedná se o rychlý recept a velmi dobrý výsledek. Existuje velmi mnoho receptů na tento předkrm, ale tento je velmi dobrý.

Ingredience:

4 červené řepy
4 stroužky česneku
kozí sýr
rukola (není nutné)
Na zálivku:
1 citron
2 lžíce octu balsamico
pepř, mořská sůl

nádobí a potřeby
Postup:

1. Řepy pořádně omyjeme, vykartáčujeme a osušíme.
2. Česnek oloupeme.
3. Každou řepu vložíme do alobalu společně s jedním stroužkem česneku. Poté všechny čtyři vložíme do pekáčku a pečeme v troubě předem vyhřáté na 180°C asi jednu hodinu.
4. Po hodině vyzkoušíme špejlí, jestli jsou řepy měkké. Pokud budou, tak každou trošku propíchneme, ať se z ní uvolní vzduch.
5. Řepy necháme vychladnout a po vychlazení je oloupeme.
6. Červenou řepu nakrájíme na tenké plátky velmi ostrým nožem (dobrý je např. keramický).
7. Připravíme zálivku ze šťávy z citronu a dvou lžic octu. Přidáme k ní i trošku soli a pepře.
8. Plátky řepy naskládáme na talíř, pokapeme zálivkou, přidáme sýr a můžeme ozdobit lístky rukoly.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně