Calzone - plněná pizza

calzone

Původně nešikovnost kuchaře se změnila v chutný pokrm. Plněná pizza nebo-li Calzone je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Připravuje se podobně jako pizza.

Ingredience:

Těsto na pizzu:
350 g mouky
220 g vody
20 ml olivového oleje
1 KL soli
20 g droždí
lžička cukru
Náplň:
drcená rajčata
1 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
100 g šunka
100 g anglické slaniny
150 g mozzarelly
sušené oregano a bazalka

nádobí a potřeby
Postup:

Nejprve připravíme těsto. Mouku smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, přilijeme část vlažné vody, kde rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po vykynutí přidáme zbytek vody a olej. Zaděláme těsto a necháme ho v teple vykynout.
Drcená rajčata nebo protlak smícháme s olejem a prolisovaným česnekem.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme a potřeme rajskou náplní (ne až k okrajům). Přidáme šunku, slaniny, mozzarellu a posypeme kořením. Nakonec přeložíme a uděláme kapsu (můžeme i uchytit parátky).
Calzone pečeme při teplotě 250°C asi 10 minut.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně