Rajská omáčka

rajská omáčka

Co tak si udělat rajskou omáčku k těstovinám, rýží či knedlíku? Hodí jak k masu, tak i samostatně.

Ingredience:

20 ml oleje
30 g hladké mouky
7 kuliček nového koření
7 kuliček pepře
3 bobkové listy
3 hřebíčky
1 cibule
sůl
pepř
rajský protlak (malá plechovka) nebo loupaná rajčata
cukr
špetka skořice

nádobí a potřeby
Postup:

Na rozpáleném oleji osmažíme mouku, ze které uděláme jíšku, kterou zředíme vodou (necelý litr). K ní pak přidáme nové koření, pepř, bobkový list, hřebíčky, nakrájenou cibuli a sůl. Vaříme asi 20 minut.
Poté ve vodě rozmícháme rajský protlak, dochutíme cukrem, skořicí a solí. Chvíli vaříme. Z omáčky vylovíme bobkové listy, nové koření a hřebíčky. V případě nutnosti ještě dochutíme.
Rajskou omáčku podáváme k vařenému masu nebo ji použijeme k masovým kuličkám či k plněným paprikám.
Recept na rajskou omáčku je jednoduchý, tak si ji dejte.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně