Třepací dort

třepací dort

Třepací dort je velmi jednoduchý moučník, který bude chutnat každému, kdo má rád dobrůtky. Existuje i recept na plech.

Ingredience:

Korpus:
2 vejce
80 g cukru
1 vanilkový cukr
80 g hladké mouky
2 lžíce oleje
Náplň:
500 ml smetany na šlehání
2 malé plechovky mandarinkového kompotu
2 pudinky Dr. Oetker bez vaření Créme Olé
Na ozdobu:
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
strouhaná čokoláda

nádobí a potřeby
Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem a olejem. Postupně přidáme mouku. Těsto pečeme v dortové formě na 180°C dozlatova. Necháme vychladnout. Korpus můžeme použít také kupovaný.
Do uzavíratelné nádoby dáme smetanu, mandarinky s vodou a 2 pudinky. Uzavřeme nádobu a třeseme, dokud nevznikne hustý krém.
Krém naneseme na vychladlý korpus.
Smetanu vyšleháme i s vanilkovým cukrem. Naneseme ji na krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Třepací dort můžete ihned podávat.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně