Tatarský biftek

tatarský biftek

Tatarský biftek je velmi dobrý nejen k topinkám, ale i jen tak. Tady je recept na pravý tatarský biftek.

Ingredience:

600 g hovězí svíčkové
4 - 8 žloutků
1 šalotka
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce hořčice
3 lžíce worcestrové omáčky
sůl
čerstvě namletý pepř

nádobí a potřeby
Postup:

Maso umyjeme a osušíme. Nožem ho naškrábeme nebo umeleme. Naškrábání je lepší.
Šalotku na jemno nakrájíme.
Do masa vmícháme hořčice, šalotku, worcester a čerstvě namletý pepř. Nesolíme.
Vše lehce promícháme a dáme vychladit.
Vychlazenou směs rozdělíme na 4 - 8 častí, ze kterých uděláme karbanátky a uprostřed uděláme menší důlek.
Do důlků dáme žloutek. Podáváme s topinkami, česnekem, kapary, cibulí,... Solíme dle potřeby.
Tatarský biftek je velmi dobrý, pokud máte kvalitní kus masa.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně