Smažené sardinky

smažené sardinky

Možná nevíte, co udělat s filetami ze sardinek. Co říkáte na smažené sardinky? Můžete je obalit v klasickém trojbalu, trojobalu s kukuřičnými lupínky nebo se podívejte na tento recept s ochucenou moukou. Filety ze sardinek můžete koupit v obchodě s rybami nebo si můžete sardinky připravit doma sami (odkrojíte hlavu, vykucháte, odstraníte páteř a ocas, naříznete je a trošku narovnáte).

Ingredience:

12 ks filé ze sardinek
hladká mouka
mořská sůl
drcený kmín
mletá sladká paprika
olej na smažení

nádobí a potřeby
Postup:

1. Smícháme mouku s mořskou solí, drceným kmínem a mletou paprikou. Množství dáváme od oka, ale směs by měla být růžová.
2. Omyté sardinky pořádně obalíme v připravené směsi z obou stran.
3. Poté je osmažíme v rozpáleném oleji. Z každé strany stačí několik minut.
4. Smažené sardinky podáváme se zeleninou a libovolnou přílohou.

Sice sardinky mají drobné kosti, ale ty nejdou cítit stejně jako v sardinkové pomazánce.
Sardinky po obalení okamžitě smažíme, aby byly krásně křupavé.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně