Škvarkové placky

škvarkové placky

Připravte si škvarkové placky podle jednoduchého receptu.

Ingredience:

500 g hladké mouky
250 g škvarků
1/2 kostky droždí
lžička cukru
200 ml vody nebo mléka
sůl
kmín, sůl na posypání

nádobí a potřeby
Postup:

Z teplé vody, cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek.
Smícháme mouku se škvarky (nakrájenými nebo pomletými), solí a kváskem.
Těsto pořádně prohněteme a necháme kynout v teple pod utěrkou.
Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která umístíme na plech.
Potřeme je lehce vodou nebo vejcem, posypeme kmínem a solí.
Pečeme v troubě, která je předehřátá na 180°C, dokud nebudou škvarkové pagáče zlaté.
Do těsta dáváme přiměřeně soli, pokud jsou škvarky hodně solené, sůl vůbec nedáváme.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně