Pečené jehněčí kotlety
Jehněčí maso se řadí k velmi jemnému a lahodnému masu, které bývá dostání hlavně na jaře. Připravuje třeba jako velikonoční delikatesa. Oblíbený je hřbet nebo kotlety. Drobné kotlety upečete velice rychle a náramně si na nich pochutnáte.
Podíváme se na opravdu jednoduchý recept, který se hodí, když nestíháte, když nechcete dlouho připravovat jídlo nebo když máte raději jednoduchá jídla. Na jednu porci připadají tři kotletky, pro větší žrouty počítejte raději se čtyřmi nebo i pěti.
Ingredience:12 ks jehněčích kotlet s kostí
olivový olej
sůl
bylinkové koření nebo čerstvé bylinky
sádlo nebo máslo
1. Připravte si marinádu z oleje, soli a bylinkového koření.
2. Omyté a osušené jehněčí kotlety potřete marinádou nebo ponořte do marinády a nechejte marinovat zhruba hodinu v lednici. Rychlejší verze je: potřít kotlety olejem, osolit a posypat kořením.
3. Poté je vytáhněte a připravte si pekáč.
4. Pekáč vymažte tukem (sádlem nebo máslem), naskládejte na do něj kotletky.
5. Vyhřejte troubu na 180 °C a vložte do ní pekáč s kotletkami.
6. Kotletky pečte zhruba 15 minut. Nesmíte je péct zbytečně dlouho, ať nejsou suché.
7. Jehněčí kotlety podávejte s brambory a zeleninou.