Výborné mini langoše

mini langoše s kečupem česnekem sýrem

Langoše má rád snad každý, ale co tak je připravit jako občerstvení pro návštěvu nebo jako jednohubky k vínu v mini verzi? Mini langoše jsou naprosto chuťovka, která bude chutnat opravdu každému.

Langošky podle návodu připravíte za chvíli. Stačí se jen podívat na následující recepty (nekynuté s jogurtem a klasické kynuté) a vybrat recept, který se vám líbí. Jsou vyzkoušené a výsledek vám bude chutnat.

Obsah článku: skrýt

Langoše z jogurtu bez kynutí

Ingredience:

Těsto:
1 kelímek bílého jogurtu (200 g)
2 kelímky hladké mouky (cca 280 g)
1/3 kávové lžičky soli
1 kávová lžička sody nebo prášku do pečiva
olej, sádlo, máslo nebo ghí na smažení
Na ozdobu:
kečup nebo zakysaná smetana
česnek
eidam

Postup:

1. V míse promícháme mouku se solí a kypřicím práškem a ke směsi přidáme jogurt.
2. Ze surovin pořádně vypracujeme těsto a to necháme zakryté odpočinout v lednici zhruba 30 minut. Pokud spěcháme, zpracujeme ho rovnou.
3. Následně těsto na pomoučněném vále vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka (vykrajovátkem nebo menší sklenicí). Můžeme je vytvarovat i jen rukama.
4. Rozehřejeme tuk a na něm osmažíme langoše z obou stran.
5. Do misky prolisujeme několik stroužků česneku (množství podle chuti) a na struhadle nastrouháme sýr.
6. Langoše potřeme česnekem, kečupem nebo smetanou a posypeme sýrem.

Vyzkoušejte klasické langoše z kynutého těsta. Recept je rovněž velice snadný.


mini langoše se smetanou a sýrem

Kynuté mini langoše

Ingredience:

Těsto:
250 g hladké mouky
1/2 kávové lžičky soli
1/2 kostky čerstvého droždí
150 ml vody
špetka cukru
olej, sádlo, máslo nebo ghí na smažení
Na ozdobu:
kečup nebo kysaná smetana
česnek
eidam

Postup:

1. Připravíme kvásek z teplé vody, do které rozdrobíme droždí a to vše posypeme cukrem. Kvásek zhruba za 5 minut vzejde.
2. Do mísy nasypeme mouku a sůl, promícháme a následně k nim přidáme kvásek. Pořádně propracujeme těsto a potom ho necháme v míse zakryté utěrkou kynout v teple půl hodiny.
3. Těsto poté vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme vykrajovátkem nebo skleničkou kolečka. Malé langošky můžeme vytvarovat i ručně. Chvíli je necháme ještě kynout (zhruba 10 minut).
4. Na rozpáleném tuku langoše rychle smažíme z obou stran.
5. Mezitím nastrouháme sýr a prolisujeme česnek.
6. Mini langoše potřeme česnekem, smetanou nebo kečupem a nakonec je posypeme sýrem.

Připravte si je i na sladko. Potřete je marmeládou nebo oříškovým krémem (např. kešu krémem)


remoska