Pečený nilský okoun

Pečený nilský okoun

Nilský okoun je velmi lahodná a jemná ryba. Připravte si jej podle následujícího receptu.

Ingredience:

4 porce nilského okouna
sůl
pepř
sušené bylinky
2 citrony nebo limetky
máslo

nádobí a potřeby
Postup:

Okouna omyjeme a osušíme.
Z obou strana ho pořádně pokapeme šťávou z citronu.
Lehce osolíme, opepříme a posypeme sušenými bylinkami.
Porce okouna umístíme na pečící papír, kterým vyložíme pekáč.
Na okouna dáme plátek másla a vložíme do trouby, která je předehřátá na 180°C.
Pečeme asi 15 minut.
Nilského okouna podáváme s brambory a plátkem citronu.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně